Aktiviteter

På Åløkkeparken er der plads til både spontane og planlagte aktiviteter/oplevelser, ligesom vi gør meget ud af de årstids bestemte arrangementer

På Åløkkeparken er der ansat to aktivitetsmedarbejdere, der varetager hele aktivitetsområdet.

Der er tilbud om fysisk aktivitet for forskellige målgrupper såsom stolegymnastik, gymnastik for kørestolsbrugere, gåture, cykelture, højtlæsning og wellness. Der er samtalegrupper, temagrupper, aktivitetsgrupper og herre– og damegrupper.
Vi har en ”hyggekrog”, hvor du altid er velkommen til en kop kaffe, at se en film, bage, være kreativ, bruge tid til samtale eller hvad du har af behov og ønsker. 

Åløkkeparkens Venner er vores støttegruppe, der står for mange forskellige arrangementer i løbet af året, såsom musikoplevelser, banko mm. 

Alle har mulighed for at blive medlem af støtte-gruppen. Et medlemskab af ”Vennerne” kan oplyses ved henvendelse til formanden.

Vores beboerblad udgives hver måned. Det er en frivillig, der er ansvarlig for bladet. I beboerbladet informeres om månedens forskellige arrangementer og fødselsdage mm. 

Hos os kan man deltage på alle mulige forskellige måde. Vi arbejde med at finde meningsfulde aktiviteter til målgruppen på Åløkkeparken.


Nogle af vores aktiviteter kører hel året rundt, for at der skabes rutiner, kontinuitet og struktur i hverdags meningsfulde aktiviteter for beboerne. Derudover arbejder vi med at få flette de danske traditioner og årstider i løbet af året, for at skabe genkendelighed for beboerne.

Der hænger ugeskeme på hver afdeling og månedskalenderen kommer i husavisen, samt på hjemmesiden.

Det sker - Aktivitetskalender

Ligeledes er det det faste personale som indbyder til daglige aktiviteter såsom gåture, sang, musik, oplæsning, spil og samtaler.


Fester og arrangementer

Udover fødselsdage og de mange aktiviteter og arrangementer i hverdagen, fejrer vi også de mange danske traditioner

  • Fastelavn.
  • Pandekagedag.
  • Påskefrokost.
  • Sommerfest.
  • Fejring af Valdemars Dag med nye kartofler.
  • Skt. Hans aften.
  • Høstfest.
  • Mortens aften.
  • Julefrokost.


Før hver en fest hører der sig forberedelser til. Beboerne inviteres så hvidt muligt med til at lave forberedelserne, fx folde servietter, lave bordkort og dække bord

Julefrokost: Vi holder julefrokost for beboerne, pårørende, personale og alle de frivillige. Vi er omkring 130 mennesker i salen, og der er julestemning med øl, snaps, sild, ris a la mande, og hvad der ellers hører sig til.

Sommerfesten: Vi holder Sommerfest for beboerne, pårørende og personale. Der er levende musik og der bliver danset.

Sang og gudstjenster

Pastoratets præster afholder på skift gudstjeneste i cafeen hver 14. dag.

Hver 14. dag er der en gruppe frivillige, der står for at afholde sangformiddag.

Busturer

Åløkkeparken ejer en bus, som anvendes til forskellige arrangementer.

Bussen benyttes af frivillige buschauffør, samt aktivitetspigerne som arrangere ture i nærområdet. Bussen må kun benyttes af personer der har gennemgået instruktion af fastspænding og sikkerhed og lånes derfor ikke ud til pårørende.

Der er faste busture hver onsdag med et par af vores frivillige hjælpere.

Cyklen

På Åløkkeparken har vi to cykler.

Rickshaw trioBike – er ikke en almindelig cykle, det er en sofa på hjul. Cyklen er designet med fokus på passagerens komfort. Der kan sidde 1-2 personer foran på sædet. De to sikkerhedsseler sørger for en sikker oplevelse. De to sikkerhedsseler kan sættes sammen, så de kan spændes omkring én person, der sidder i midten af sædet. Kalechen sidder permanent på cyklen. Den er nem at folde ned, når solen skinner, og hurtig at folde op, hvis vejret skifter. De mange vinduer sikrer et godt udsyn når kalechen er foldet op. TrioBike taxi nem og simpel at køre, også op ad bakke med to voksne passagerer i. Batteriet tilbyder en rækkevide op til 40 km pr. opladning.

Denne cykel er alle velkommen til at bruge, det er dog nødvendigt med en lille let oplæring.


Cykling uden alder

 
Har du lyst til at være cykelpilot, så kontakt aktivitetspigerne.

 

Oliva

– er en cykel der kan cykles af to personer, hvor man får rørt benene. Der er en lille hjælpemotor. Alle er velkomme til at tage en tur på denne cykle.