Pleje, omsorg og praktisk hjælp

Her kan du læse om hvilke regler, der ydes ved pleje, omsorg og praktisk hjælp.

Individuel vurdering og visitation

Der ydes pleje, omsorg og praktisk hjælp efter en konkret individuel vurdering. Der vil inden for et par uger efter indflytningen blive fortaget en visitation af ydelser og du vil modtage et afgørelsesbrev. Der visiteres efter Faaborg Midtfyn kommunes kvalitetsstandarter

Servicepakke

Ved indflytningssamtalen udfyldes servicepakkeaftale fra Faaborg-Midtfyns Kommune. 

Se særligt skema, der underskrives og efterfølgende er den underskrevne aftale baggrund for opkrævning af betaling for mad og rengøringsartikler. 

Dagligdagens gøremål

I hverdagen vil vi altid forsøge at inddrage beboerne i alle de daglige aktiviteter - dette er ikke fordi vi ikke vil hjælpe, men derimod for at bibeholde beboernes ressourcer længst muligt. 


Den daglige aktivitet spænder vidt, det kan være en støtte til at opretholde dagligdagens gøremål i egen bolig.

Der er også mulighed for at deltage i de daglige aktiviteter, såsom borddækning, bage, vaske tøj eller stryge.

Praktiske oplysninger

Læge

Du kan fortsat konsultere din egen læge. Der er gratis transport til og fra din læge. Det kan være en god idé at have et familiemedlem eller ven med. Det er ikke altid, at personalet har tid til eller mulighed for at tage med dig.

Fodterapeut

Man kan benytte egen fodterapeut.

Vi har flere fodterapeuter tilknyttet huset, men du kan bruge hvilken som helst du har lyst til.

Frisør

Man kan benytte egen frisør.

Vi har flere frisør tilknyttet huset, men du kan bruge hvilken som helst du har lyst til. Der ligger også en frisør i gå afstand fra plejehjemmet.

Omsorgstandplejen

Det er muligt at blive tilknyttet omsorgstandplejen, hvis man ikke er i stand til at benytte den tandlæge, man hidtil har benyttet. Undersøgelse og behandling kan foregå på plejehjemmet. For at kunne deltage i omsorgstandplejen skal man være visiteret hertil. Visitation til omsorgstandpleje sker gennem personalet.